Thursday, January 24, 2008

Studiranje u SAD/USA: Uvod

Verujem da sam nedostajala svim svojim redovnim chitaocima koje ovo verovatno ne zanima, ali sta znam, mozda imate prijatelja kuma vase sestre od tetke cija je majka zapravo [...] you get the point :)

Necu da pisem o samom studiranju u USA jer ne znam nista o tome iz prve ruke, ali u narednih nekoliko epizoda piskaram o tome kako se prijaviti, znaci sve oko testova, papira i ostalih gluposti.

DISCLAIMER #1: Ovo je moje iskustvo. Na nekim mestima se razlikuje od vasheg potencijalnog. Neki fakulteti imaju specificne zahteve. Ako sam ja bila luda da polazem knjizevnost, a vama ide biologija, sloooobodno polazite biologiju :D (objasnice se kasnije :)) Jos uvek ne znam da li me je neki fakultet primio => mozda je moja taktika neuspesna. Iako naslov serijala kaze "studiranje", a ne "testiranje", to je cisto ako neko gugla... ne znaci da ce saga da ima nastavak :)

DISCLAIMER #2: Proces prijave je izuzetno stresan. Molim one koji su vec prosli kroz isti da ne citaju ovo, pogotovu ako imaju/dobili su probleme sa kardiovaskularnim sistemom. Dovoljno je sto ja prolazim kroz proces prisecanja i zrtvujem se za buduce narastaje (tribute :)). Ne, ovo ne pisem da poplasim moguce kandidate nego da ne odgovaram za necije srchke i nocne more :) You can run, but you can't hide from the admissions... ever :)

DISCLAIMER #3: Ja sam jedna lenja osoba i ne znam koliko ce da mi treba sve ovo da napisem :) Moooozda bi me lavina komentara odobrovoljila :) Ja vooooolim komentare :D Osim "FIRST!" samo sto ne verujem da iko osim Grashka to zeli da uradi kod mene :D

Sada idem da pokusam da spavam, a sutra cu da preberem po potisnutim secanjima i skucati prvi deo :)

4 comments:

Anonymous said...

FIRST!

ko vraga dozvia, vrag mu stize!
now give me your soul!!!!!

hahahah dokle je svet stigao ako ce danasnja mladez od tebe da prima savete.. tztztz...

salim se, samo napred..
ja bih radije da ne razmisljam o tome sta je bilo, a ida ocu ne mogu, do prvog aprila ne razmisljam ni o cemu sem o primljena/ili hmm pa primljena.. ne postoji alternativa! grr

poooz

Anonymous said...

Hey, pa gde si ti? Ja mislio da si odustala od bloga!

Ajde napred sa pisanjem, ne menjam kanal :)

Sanja said...

@grashak
paaaaa mozda nam ti budes napisala guest entry o post-testovnim traumama ili sta raditi kada kliknete na 'submit' :D

@mmilan
boze sacuvaj, odsustvo ce da se objasni u nastavcima serijala :) Posle uvoda ide razrada u nekoliko dugih pasusa :) Samo da mi se malo odlede ruke i bacam se na pisanje :)

Spartak said...

De si ,snajce :)
Ako ako samo ti piskaraj. Mozda i cita to par ljudi mozda se i obogatis nekom reklamom na blogu mozda dobijes osmicu na lotou mozda mozda :)
Ma bitno je da ima sanse :)

Powered By Blogger